субота, 21 червня 2008 07:08

Київське водосховище прорве через вантажівки

Асоціація міжнародних автоперевізників заявляє, що дамба Київського водосховища будь-якої миті може провалитися. Ця загроза виникла через збільшення на 20% руху вантажівок.

Із 1 червня, після того як столична влада заборонила великогабаритному транспорту їздити містом удень, машини об"їжджають його через Київське й Канівське водосховища. Про це "ГПУ" розповів член ради автоперевізників Валерій Черненко, 45 років.

Він нагадує результати дослідження міжнародної експертної групи Василя Кредо. Вона 2006-го констатувала, що дамба Київського водосховища на 93% аварійна. Науковці попереджали: якщо вона прорветься, то лівий берег столиці повністю змиє. Постраждають до 15 млн українців.

— Достатньо найменшого поштовху, щоби ця дамба розвалилася. А коли проїжджає 40-тонна машина, під таким вантажем вона починає хитатись, — зазначає Валерій Черненко. — Раніше вантажівки старалися не їздити цією дорогою, що розрахована на легковиків. Ми казали про небезпеку заступнику гендиректора Київпастрансу Іванові Новохацькому й начальнику головного управління транспорту Іванові Шпильовому. Однак ті відповідали, що це не їхня проблема.

Зараз ви читаєте новину «Київське водосховище прорве через вантажівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути