пʼятниця, 30 березня 2018 00:10

Із тріщин у стінах багатоповерхівки видно вулицю

Тріщини з другого по п'ятий поверх збільшуються в полтавській п'ятиповерхівці на вул. Європейська, 124. Крізь них уже видно вулицю. Дім може впасти, говорять жителі.

Пошкодження в будинку з'явилися 2009‑го. Відтоді тріщини постійно збільшуються.

— Біля нашого дому звели 10-поверхівку. Будівельники забивали палі. От у нас і виникли проблеми, — говорить мешканка 69-річна Валентина Захаренко.

— Живу на третьому поверсі з 18-місячним сином. Одна з тріщин проходить крізь квартиру, — каже жителька дому Наталія Гайдамака. — В сусіда на п'ятому поверсі тріщина так розширилася, що крізь неї видно вулицю. Зверталися в обласну адміністрацію, міську раду. Ходили до начальника жеку. Будинок не вважається аварійним.

Скарг на дім не отримували з 2012-го, хоча про проблему знаємо, заявили в комунальному підприємстві ЖЕО №2. Міська влада планує внести дім у список аварійних. Тоді з бюджету виділять кошти на його ремонт.

— Причиною появи тріщин може бути робота застарілих підземних комунікацій, — каже інженер Валерій Мізін. — Підвалу не має. Лише канали по яким прокладене опалення і водопровід. Фундамент покладений на просадні ґрунти, які мають властивість намокати. А в будинку не раз проривало труби. Він почав просідати.

Зараз ви читаєте новину «Із тріщин у стінах багатоповерхівки видно вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути