четвер, 09 липня 2020 00:56

Із Донбасу зникли українські продукти

З окупованої Росією частини Донецької й Луганської областей зникли продукти українських виробників. Є місцевого виробництва, російські або імпортовані через РФ з Білорусі, Туреччини чи Узбекистану. Купити їх можна лише за російські рублі.

— Ще кілька років тому на ринках було багато української продукції, — каже Олександра з міста Хрустальний Луганської області, колишній Красний Луч. — Тепер лишилося тільки російське. Їхнє масло, кефір, сири їсти неможливо. Якісь синтетичні, пластикові. Є трохи так званої республіканської молочки, вона не краща.

Сезонні овочі-фрукти здебільшого купують на ринках.

— Болгарський перець у нас коштує від 26 до 30 гривень за кіло, — каже мешканка міста Ровеньки Луганської області. — Кабачки від 7,5 до 10 гривень, морква в середньому 22 гривні, вишня — 5–6, черешня –18 гривень.

Сало на ринках окупованої Луганщини коштує від 75 до 131 грн за кілограм.

— Постійним покупцям продавці не рекомендують брати дешеве, — продовжує Олександра. — Поганенькі огірки на салат коштують по 11–12 гривні, гарні для соління — 15–17, помідори — від 26 до 45, полуниця — 67,5–75 гривень, картопля від 9 до 17, капуста — 7,5 до 11, молоко — від 15 до 22 гривень за літр.

— Під час карантину ринки не працювали, вибору майже не було, — додає Костянтин із Ровеньків. — Але й дефіциту не відчули, основні продукти брали в супермаркетах.

Зараз ви читаєте новину «Із Донбасу зникли українські продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути