Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2013 05:45

Іван Бакун украв із сільради гроші й повернув

24-річний Іван Бакун із села Високе Томашпільського району Вінниччини вкрав із сільської ради 17 тис. грн. На ранок усвідомив, що накоїв, пішов до священика і разом повернули гроші.

— Іван толковий хлопець. Офіційно не працює, але постійно наймається до людей. Десь комусь траншею скопати, по будівництву допомогти, — каже слідчий Томашпільського райвідділу міліції 37-річний Валентин Чуприна. — Того вечора він повертався з будівництва. Добряче повечеряли, випили. Він пішов не додому, а в протилежну сторону села, де тік. Коли вертався, помітив, що в кабінеті сільського голови відхилене вікно.

Бакун натиснув руками на скло, вікно відчинилося. Проліз у приміщення через залізні ґрати.

— Він дуже худий, і на вигляд йому не більше 19 років, — пояснює міліціонер. — Зайшов у кабінет голови, нічого там цікавого не знайшов, то пішов у сусідній — до бухгалтерії. Там три сейфи. Іван зламав ручку від шухляди й нею відімкнув сейф. Витяг гроші, закрив тією ж ручкою і пішов додому.

Уранці прокинувся весь у купюрах. Згадав, що накоїв, злякався і пішов сповідатися до пастора в сусіднє село Вороновицю. Той умовив Івана повернути гроші. Для підтримки поїхав із ним.

— Нам зранку зателефонував сільський голова Микола Григоренко. Сказав, що в них із сейфом щось не те, не можуть відімкнути, — продовжує Валентин Чуприна. — Ми виїхали на місце, почали оформляти документи, як у кабінеті з'явився Іван. Поклав стопочкою гроші, вибачився й пояснив, що так от сталося. Усі працівники були в шоці. Жодного разу злодії не являлися самі. Ми всім відділком сміємося, що у Високому чесні злодії живуть.

Івана Бакуна не затримували. Порушили кримінальну справу, йому загрожує від трьох до шести років в'язниці.

— Думаю, його не посадять. Усі люди дивуються його вчинку, — каже голова місцевого господарства Іван Спориш. — Раніше у міліцію не потрапляв, та й не пияк він.

У сейфах сільради поміняють замки.

— Іван на слідчому експерименті довів, що сейф легко відмикається ручкою від шухляди, — говорить слідчий.

Зараз ви читаєте новину «Іван Бакун украв із сільради гроші й повернув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути