Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2007 17:01

Хворій на рак Софійці Ігнатенко зібрали 165 тисяч євро

Автор: фото: helps.is.ua
  Павло Ігнатенко разом зі своєю хворою на рак донькою Софійкою у Київському інституті онкології АМН України перед від'їздом до клініки у німецькому місті Мюнстер
Павло Ігнатенко разом зі своєю хворою на рак донькою Софійкою у Київському інституті онкології АМН України перед від'їздом до клініки у німецькому місті Мюнстер

— Цю суму нам назвали спочатку. Однак після розмови з німецькими лікарями ми зрозуміли, що цифра неостаточна, — каже Павло Ігнатенко, 32 роки, батько 2-річної Софійки. — Коли все звести докупи, то вийде десь 195 тисяч євро. Якщо хтось вирішить і далі нам допомагати, то всі рахунки дійсні. Якщо ж ні, то нехай допомагають іншим хворим дітям.

Рак наднирника у Софійки Ігнатенко із Сіверськодонецька, що на Донеччині, виявили півроку тому.

29 вересня дитині виповнилося два роки. Наступного дня вона поскаржилася на біль у лівій руці. У травмпункті зробили рентген і про всяк випадок наклали гіпс. Коли його зняли, почала боліти права рука. Загіпсували і її.

— На рентгенівському знімку лікарі побачили зміни в структурі кісток. Поставили діагноз остеомієліт — інфекційний запальний процес, який вражає тканину кістки та кістковий мозок. Зробили операцію, але покращення не було, — розповідає Павло.

Пізніше дитину направили до Інституту онкології АМН України, що в Києві. Там виявилося, що попередньо поставлені діагнози були неправильними. У Софійки весь цей час розвивалася злоякісна пухлина біля хребта — нейробластома. Батьки не звинувачують лікарів. Їм пояснили, що правильно діагностувати онкохвороби украй важко.

Повноцінне лікування почали у грудні. За той час самопочуття  дівчинки погіршилося. Вона не могла навіть ходити.

— Після остаточного діагнозу я почав читати про хворобу й шукати клініки, де її лікують. Знайшов одну — в німецькому місті Тюбінген. Там виставили рахунок — 250 тисяч євро. Ми відразу почали шукати гроші. Потім наші друзі підказали клініку в місті Мюнстер. Лікування нейробластоми у ній коштує 165 тисяч євро. Оскільки це дешевше, ми вирішили лікуватися там, — каже батько.

У Сіверськодонецьку Павло мав свою поліграфічну фірму. Дружина Аня допомагала з бухгалтерією. Ще у Києві подружжя витратило усі свої гроші на проведення необхідних аналізів та лікування Сонечки, та ще й мали $500 боргу.

— Я почав шукати роботу в столиці. Розіслав резюме по 20 фірмах. Запропонували працювати дизайнером у політичній партії. Мені байдуже, за що вони борються, — я борюся за життя своєї донечки, — зітхає Ігнатенко. — Однак ми зрозуміли, що однієї зарплатні на лікування не вистачить.

Тоді Павло створив сайт http://help.is.ua/ — "Помогите Сонечке". Там розмістив фотокартки дитини, щоденник про її самопочуття та банківський рахунок ПриватБанк N6762 4620 3043 0802, Ігнатенку Павлові Віталійовичу. Через пресу, рекламні банери на інтернет-сайтах із фотокарткою Соні читачі почали дізнаватися про біду Ігнатенків. Гроші надсилали звичайні люди, бізнесмени, різні фірми. На початку тижня вдалося зібрати 165 тис. євро.

Із них 100 тис. витратять на трансплантацію кісткового мозку. Видалення пухлини обійдеться у 50 тис. Решта піде на всі необхідні обстеження та аналізи.

Проводити трансплантацію планують у середині квітня. Від 1 березня дівчинка з мамою перебуває в University Hospital Munster. Там Соні вже провели дев"ятий блок хіміотерапії (процедури призначають для зменшення пухлини. — "ГПУ"), біопсію і почали готувати дитину до пересадки.

— Потім ще два блоки хіміотерапії, по 10 тисяч євро кожен і опромінювання місця, де була пухлина. А потім, протягом 5 років, Соню потрібно буде обстежувати, — каже батько.

Окрім Соні, Ігнатенки мають старшу доньку — 6-річну Єлизавету. Вона зараз у Сіверськодонецьку з бабусею.

Зараз ви читаєте новину «Хворій на рак Софійці Ігнатенко зібрали 165 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути