вівторок, 16 січня 2018 00:25

Хліб печуть у поржавілих пічках

Фотографії і відео із хлібозаводу райцентру Козятин Він­ницької області виклав у мережу колишній його працівник Володимир Мельник, 57 років. Видно, що хліб печуть у поржавілому обладнанні й у виріб потрапляють металеві болти. Всюди — таргани.

На підприємстві Володимир Мельник працював два роки.

— Безліч тарганів зняв там, де печуть хліб, — говорить чоловік. — Для людей, які працюють у цехах, немає нормальних санвузлів, душу. Робив там слюсарем контрольно-вимірювальних приладів та автоматики. Звільнився, бо не хотів працювати на півставки або вантажником. Та і якщо треба замінити обладнання, то директор завжди відказує: "Немає грошей".

На заводі викладену працівником інформацію спростовують.

— Ми навіть такого хліба не випікаємо, який був із болтом. Старенькі машини відремонтували, — каже директор Козятинхліба Володимир Куценко, 60 років. — Ті фото й відео — дворічної давнини, коли я тільки очолив завод. А чоловік був звільнений торік у квітні. На завод потрапив по знайомству, бо сидів 16 років без роботи. Мене не влаштовувало, як він працює. Тому й скоротили ставку. На інші вакансії йти не захотів.

Щороку восени проходить фестиваль хліба. Можемо організувати відвідини заводу, аби люди подивилися, як зараз працюємо і в яких умовах печемо хліб. У цехах є відеокамери. Деякі можуть вести онлайн-трансляцію. Всі бачитимуть, яка продукція виходить із печей.

Зараз ви читаєте новину «Хліб печуть у поржавілих пічках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути