пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Харківську філармонію можна буде слухати вдома

У Харківській філармонії записують перший за роки незалежності України компакт-диск cимфонічного оркестру. Запис презентують у вересні. Коштуватиме диск до 20 грн.

— Звук записували прямо в залі філармонії, бо студій, здатних вміщати в себе цілий оркестр, у Харкові й найближчих містах немає, — говорить головний диригент Харківської філармонії Юрій Янко, 45 років. — Під час запису часто доводилося зупинятися: хтось один зіграє щось не те — і все починали з початку. Ще й сторонні шуми: то у дворі запрацює бурова установка (зараз іде реконструкція будівлі філармонії), то хтось за дверима голосно заговорить, то телефон мобільний заробить. А одного разу через мене самого довелося переписувати: я сидів на стільці, який скрипів, і на записі це було добре чутно.

До диска увійде музика Дунаєвського з фільму "Діти капітана Ґранта", твори Бородіна, Мендельсона, харківських композиторів Володимира Золотухіна та Бориса Яровінського. Відомі світові хіти: італійська симфонія N4 Мендельсона, Половецькі танці Бородіна, "Ромео і Джульєтта" Чайковського.

Уже записано близько 20 годин музики. З них найближчим часом необхідно відібрати найякісніші за звучанням півтори години.

Зараз ви читаєте новину «Харківську філармонію можна буде слухати вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути