понеділок, 09 липня 2007 07:05

Грузини продали українське судно

За $100 тис. на аукціоні у Грузії продали українське судно "Пінгвін" минулого четверга. Корабель виставили на торги, бо його власники відмовилися сплатити штраф.

Суховантажне судно "Пінгвін" грузинська берегова охорона затримала 16 травня цього року. Тоді воно під українським прапором незаконно перетнуло морський кордон Грузії. Перебувало на абхазькій ділянці територіальних вод. Вона є закритою для суден, за винятком гуманітарних.

Аукціон влаштувала прикордонна поліція Грузії. Ім"я покупця і нового власника корабля не називають. Відомо лише, що ним став грузин. Виручені гроші переказали до державного бюджету.

За документами, "Пінгвін" приписаний до порту міста Херсона. Хоча там кажуть, що корабель у них не значиться. Капітанові загрожує до 5 років ув"язнення за незаконний груповий перетин держкордону.

Судно такого класу сягає 40 м у довжину і може перевозити до 120 тонн вантажу. Подібні кораблі часто обладнують холодильними установками і використовують для перевезення фруктів.

Українських моряків у Грузії за порушення кордону затримують не вперше. 15 січня до двох місяців ув"язнення засудили капітана риболовецького сейнера "Соар-2". Окрім того, він заплатив до бюджету Грузії 40 тис. ларі ($23 тис.). Решту членів екіпажу звільнили під заставу.

Зараз ви читаєте новину «Грузини продали українське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути