пʼятниця, 25 березня 2011 07:15

Грім серед ясного неба

 

Екс-президент Леонід Кучма зображує непідробний подив. Порушення кримінальної справи для нього "як грім серед ясного неба". Зрозуміло: якби це трапилося одразу після Майдану, то нікого не здивувало б. Звідки тоді було нам знати, що Ющенко гарантував безпеку своєму політичному "батькові".

Притягнення до відповідальності колишніх можновладців — справа у світі не нова. Південнокорейського диктатора Чон Ду Хвана через 10 років після відставки  засудили до страти за корупцію і державну зраду з метою захоплення влади. Його наступнику Ро Де У за тими ж звинуваченнями дали 22 роки. Обох помилував новий президент країни.

Чилійського диктатора Авґусто Піночета заарештували через вісім років після того, як залишив посаду президента. Слідство припинила тільки його смерть.

Не уник відповідальності екс-президент Ізраїлю Моше Кацав — нещодавно отримав сім років за сексуальні домагання.

Українських можновладців ці приклади не застерігають. Вони гадають, що уникнуть відповідальності за свої злочини "за домовленістю". Ну, хіба що постануть колись перед судом історії. Але історія твориться завжди на наших очах. І її вирок може для когось стати громом серед ясного неба.

Зараз ви читаєте новину «Грім серед ясного неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути