Ексклюзиви
вівторок, 16 листопада 2010 03:00

Голосування почалося на три години пізніше

У неділю у 797 населених пунктах проводили повторні вибори до місцевих органів влади. Переважно переобирали депутатів до сільських і районних рад.

У місті Надвірна на Івано-Франківщині голосували за депутата до райради по 18-му округу. На попередніх виборах там двоє кандидаток набрали однакову кількість голосів — 55. Це представниця "Батьківщини", керівник місцевого духовного хору "Феліціо" Наталія Пришляк-Байдак, 35 років, та її ровесниця, журналіст місцевого телебачення, Людмила Гаврильчук. Балотувалася від "Громадянської позиції".

Перемогла Наталія Байдак. За неї проголосували 90 осіб. За Людмилу Гаврильчук — 69. Один бюлетень не дійсний. 18-й округ налічує 620 виборців. Більшість місцевих жителів зігнорували вибори.

— Наталя напередодні виборів справила новосілля у мікрорайоні Ломоносова, де ми балотувалися. Гадаю, це їй допомогло, — каже Людмила Гаврильчук.

У селі Рогізне Демидівського району Рівненщини переобирали депутата сільради. На перші вибори зі свого округу від Партії регіонів балотувалася єдина кандидатка — 21-річна Іванна Герасимчук, студентка Рівненського державного гуманітарного університету. Однак односельчани її не підтримали.

— Розумна дівчина, але люди чогось не повірили у неї, — міркує сільський голова Анатолій Панчук, 47 років. — Мабуть, хотіли бачити людину з більшим досвідом. Всього дев'ятеро виборців проголосували за Іванку, а 14 було проти.

Цього разу в Іванни Герасимчук з'явився конкурент — інженер Демидівського вищого профтехучилища Анатолій Хом'як, 45 років, самовисуванець. Він і переміг.

У селі Посухів Бережанського району Тернопільщини голосування почалося об 11.00.

— Наша сільська комісія прийняла рішення про пізніший початок відкриття дільниці у клубі ще 2 листопада. Село маленьке. На цих округах, де перевибори, 32 і 31 виборці всього, — розповідає голова Посухівської сільради Орися Іванів, 46 років. — Явка була висока, майже 100-відсоткова.

Повторні вибори призначили, бо не могли визначити, хто стане депутатами сільради по двох округах.

Зараз ви читаєте новину «Голосування почалося на три години пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути