Ексклюзиви
пʼятниця, 29 жовтня 2010 00:46

Гербі Генкок зіграє на "Джаз ін Київ"

Уперше в Україні виступить американський піаніст Гербі Генкок, 12-разовий володар однієї з найпрестижніших музичних премій у Сполучених Штатах — "Ґреммі". У столиці 31 жовтня, в останній день фестивалю "Джаз ін Київ", у рамках якого відбудеться концерт, він представить нову програму.

Першого дня заходу, в п'ятницю, концерт дасть аргентинець Діно Салуцці. Він — один із найвідоміших у світі музикантів, що грають на бандонеоні.

— Бандонеон — різновид гармоніки, — розповідає арт-директор фестивалю 52-річний Олексій Коган. — Спочатку його використовували для виконання духовної музики у церквах Німеччини, а наприкінці ХІХ століття він увійшов до складу аргентинських танго-оркестрів. Саме завдяки бандонеону музика аргентинського танго набула того пронизливо-щемливого звучання, яке вабить мільйони прихильників.

У суботу виступить американський гурт "Орегон". Також буде британський гітарист Лі Рітенур, якого колеги за швидку та вправну гру називають "Капітан Пальці".

Усі концерти пройдуть у Міжнародному центрі культури та мистецтв — колишньому Жовтневому палаці. Квитки коштують від 100 до 800 грн.

Зараз ви читаєте новину «Гербі Генкок зіграє на "Джаз ін Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути