Ексклюзиви
середа, 17 листопада 2010 05:00

Генпрокурор наказав перевірити приватне оголошення

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Тильний бік будівлі Голосіївської районної держадміністрації столиці на проспекті 40-річчя Жовтня, частину якої власник продає майже за вісім мільйонів доларів
Тильний бік будівлі Голосіївської районної держадміністрації столиці на проспекті 40-річчя Жовтня, частину якої власник продає майже за вісім мільйонів доларів

У Києві виставили на продаж частину будівлі Голосіївської райдержадміністрації. Депутати Київради з фракції "Республіка Київ" просять прокуратуру розібратися, хто за цим стоїть.

Оголошення про продаж приміщень із фотографією фасаду адміністрації з'явилося 9 листопада на сайті "Фото Недвижимость" (www.fn.ua). Продавець просить $7,9 млн. Назвався Володимиром. Під оголошенням залишив номер мобільного.

— Усі сумніви розвіялися, коли я зателефонував Володимирові. Той підтвердив, що продає саме райдержадміністрацію, — каже  Олексій Давиденко, депутат міськради.

Фракція "Республіка Київ" запідозрила, що потай від Київради продають майно районної влади. Без згоди депутатів це — кримінальний злочин. 14 жовтня столична міськрада передала будівлі районних органів влади у власність громади Києва.

Інформація про продаж адміністрації дійшла до генпрокурора Віктора Пшонки. Він доручив підлеглим перевірити її.

У прес-службі Голосіївської РДА пояснили, що продають не весь будинок, а його третину.

— На будівництво забракло бюджетних коштів. Змушені були залучити приватного інвестора. Він отримав 3854 квадратні метри загальної площі будівлі. Вхід до його частини окремий, із тилу споруди. Рік тому інвестор вирішив продати свої приміщення. Подав оголошення в газету "Авізо". Поставив фото фасаду адміністрації, а не своєї частини будинку. Цього разу зробив так само. У нас через це неприємності. Їздять перевірки й журналісти, — розповідає Інна Лупашко, 38 років, прес-секретар Голосіївської РДА.

У понеділок на сайті "Фото Недвижимость" під оголошенням змінили ілюстрацію. Замість фотографії Голосіївської РДА виклали план-схему приміщень, що їх продають. Текст залишили без змін. По мобільному продавця відповідає чоловік, але розмовляти з журналістами відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор наказав перевірити приватне оголошення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути