Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 07:15

Фірташа вивезуть у США

Українського олігарха 54-річного Дмитра Фірташа екстрадують до США. Зараз живе в австрійському Відні. Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер погодив екстрадицію.

— Дати екстрадиції поки немає, — каже речниця Віденського суду Крістіна Зальцборн. — Обвинувачений просить відновити справу, подав багато документів. Зважаючи на масив нових доказів, потрібен час для оцінки запиту на повторне відкриття. Рішення суду можна оскаржити. Розгляд справи затягнеться щонайменше до осені. Все залежить від часу процедури повторного відкриття справи.

США звинувачують Дмитра Фірташа у дачі $18,5 млн хабара за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує 50 років в'язниці та конфіскація всіх активів. На запит американських слідчих у березні 2014 року Фірташа затримали в Австрії. Згодом випустили під 125 млн євро застави. Відтоді він оскаржує свою екстрадицію в США.

Зараз ви читаєте новину «Фірташа вивезуть у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути