пʼятниця, 26 квітня 2019 00:40

Фільм про донбаську жінку потрапив на Каннський кінофестиваль

Український фільм "Анна" про жительку Донбасу потрапив до конкурсної програми короткометражних стрічок 72-го Каннського кінофестивалю. Відбудеться з 14 до 25 травня на півдні Франції.

Головна героїня — мати-одиначка середнього віку. Працює на м'ясопереробному комбінаті. Мешкає в старій занедбаній квартирі. Прагне змін, мріє про краще життя для себе і 16-річної доньки. По радіо чує рекламу вечірки, що влаштовують для іноземців, які подорожують у пошуках кохання. Вирішує відвідати захід.

— Головній героїні фільму хочеться прекрасного, — каже продюсерка Ольга Бесхмельницина, 33 роки. — Це ніжна, жіночна історія. Про нелегку долю української жінки, про її сподівання, мрії та жорстоку реальність. Кіно зачіпає складну тему — секс-туризм. Іноземці, зокрема американці, приїздять в Україну нібито в пошуках дружини. Але насправді мають зовсім іншу мету. Є багато агенцій, що роблять такі вечірки-знайомства. Показуємо, як там усе відбувається.

"Анна" спільного виробництва України, Ізраїлю та Великої Британії. 15-хвилинну стрічку зняв ізраїльський режисер Декель Беренсон, який живе і працює в Лондоні. Фільмував картину в Києві та регіонах. Над стрічкою працювала українська знімальна команда. Окрім одного актора зі США, в кадрі всі говорять українською. Головну роль зіграла київська акторка театру і кіно 53-річна Світлана Барандич.

Востаннє український фільм потрапляв до конкурсу короткометражок Каннського кінофестивалю вісім років тому. 2005-го "Подорожні" режисера Ігоря Стрембіцького та 2011-го картина "Крос" Марини Вроди здобули головну премію — "Золоту пальмову гілку".

Зараз ви читаєте новину «Фільм про донбаську жінку потрапив на Каннський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути