Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 00:50

Фермер вимагає 600 тисяч гривень із селянина

600 тис. грн вимагає фермер Сергій Тульчинський в Еляза Мірзояна, жителя села Павлівка Перша Тальнівського району на Черкащині. Його вівці знищили посіви кукурудзи, пояснює.

— Мірзоян кілька років тримає вівці. Минулого тижня вони залізли в поле до Тульчинського, потолочили та зжерли кукурудзу, — розповідає Віталій Захарчук із Тальнівської райдержадміністрації. — Мірзоян не погоджується із сумою збитків. Тому на місце їздили фахівці. Міряли площу поля. Днями буде комісія при адміністрації. Визначить суму збитків, яку має сплатити винуватець. Якщо не погодиться, справу вирішуватимуть у суді.

— Фермер хоче списати на мене власні прорахунки, — говорить Еляз Мірзоян. — У тому місці, де були вівці, в нього погано зійшла кукурудза. Із 74 зернин виросли до 25. Решта так і сидить у землі. А та, що зійшла, не має пошкоджень стебла. Не можуть 80 баранів за годину знищити 40 гектарів кукурудзи.

— Збитки можна порахувати за патичками, що залишилися, — каже агроном Володимир Тарасенко. — 80 вівцям, аби знищити кукурудзу висотою до 20 сантиметрів, треба від кількох годин до доби.

Сергій Тульчинський ситуації поки не пояснив. Його телефон не відповідає.

Зараз ви читаєте новину «Фермер вимагає 600 тисяч гривень із селянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути