пʼятниця, 17 травня 2019 00:55

Фармацевтам заборонили обманювати пацієнтів

Усі ліки, що продають в аптеках, мають містити на етикетці докладний опис: вага, формула, лікувальні властивості, дозування тощо. Відповідне рішення 8 травня ухвалив Кабінет міністрів.

Уряд зобов'язав фармацевтів подавати інформацію про ліки в систему закупівель "Прозорро". Бо досі тендери вигравали ті постачальники, які пропонували найнижчу ціну. І забезпечували товарами меншої ваги і кількості таблеток.

— Закупівлі через "Прозорро" проводять за державні гроші, — каже 48-річна Анна Зверха, завідувачка аптеки №7 у Черкасах. — Коли розігрували тендер, виробник писав ціну за ліки. І не вказував — яка упаковка, вага, скільки таблеток. Часто вартість нижча, бо й меди­каментів менше. Якщо перерахувати, то цей виробник не мав би виграти. А так систему вирівняли, закупівлі стануть чеснішими і прозорішими.

Нова система опису препаратів дозволить виробникам продавати свою продукцію в Європі, пояснюють в уряді. Вітчизняні аптеки зможуть купувати за ті ж гроші більшу кількість ліків.

Зараз ви читаєте новину «Фармацевтам заборонили обманювати пацієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути