Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 19:32

Єжи Гофман приїде до Києва на чотири дні

З 14 по 20 квітня в Києві пройде ІІІ Міжнародний фестиваль документального кіно "Контакт" імені Лариси Роднянської.

Серед гостей очікують 75-річного польського режисера Єжи Гофмана. У позаконкурсній програмі покажуть другу і третю частини його стрічки "Україна".

Покійна дружина Гофмана Валентина була киянкою. Режисер добре розмовляє російською, розуміє українську. Запевняє, що його улюблений актор — Богдан Ступка.

У Києві режисер житиме чотири дні в "Президент-готелі". Там же пройде основна частина фестивалю. На відкритті покажуть німецьку документальну стрічку "Містер Пилипенко та його субмарина" про дивака-пенсіонера, який на власні гроші збудував підводний човен в українському степу.

Покажуть також італійський фільм "Семеро моряків з Одеси" — про екіпаж українського корабля, який за несплату мита арештували в порту міста Неаполь. Організаторам вдалося запросити на фестиваль капітана судна, який досі живе в Італії.

На "Контакті" представлять 16 українських стрічок і ще 32 фільми з 19 країн. Переможець отримає $5 тис. Також вручать премії по $2 тис. за кращі короткометражні та повнометражні стрічки.

Бюджет фестивалю — приблизно 1млн грн. Майже всі гроші з власної кишені дав почесний президент телеканалу "1+1" Олександр Роднянський. Українське Міністерство культури виділило 100 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Єжи Гофман приїде до Києва на чотири дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути