четвер, 01 квітня 2010 08:21

Дорога провалилася у центрі міста

У вівторок по обіді провалилися під землю кілька метрів дороги на вул. Соборній у центрі Рівного. Тріщини поповзли проїжджою частиною поряд з будівництвом підземного торговельного комплексу "Метроград-2". Його мають завершити до середини літа.

Ремонтники обгородили провалля бетонними брилами, звузивши дорогу наполовину. Автомобілі пропускають по черзі. На дні провалля видніється рідка багнюка. Це плавун, який виник під асфальтом. Через нього зіпсувалася дорога. Колись на цьому місці текла річка.

— Появу плавуна проектанти не могли спрогнозувати, — виправдовує будівельників секретар міськради Юрій Торгун, 47 років. — Поверхню укріплять, покриття стане міцнішим, і можна буде їздити далі. Нічого катастрофічного в цьому нема.

Однак жителі навколишніх будинків N57 і 61 переживають за свою безпеку.

— Наші будинки і підземку розділяє десяток метрів. По стінах уже давно повзуть тріщини. Вони з"явилися, коли почали зводити "Метроград-2", — каже "ГПУ" 83-річна Марія Білашевська з будинку N61. — Ми неодноразово зверталися до чиновників і будівельників. Але нам сказали, що будинки тріщать через старість.

На фасаді обласного драмтеатру поруч із "Метроградом-2" також були тріщини. Тоді інвестор дав театралам мільйон гривень на ремонт та укріплення фундаменту. У будівництво торговельного комплексу вклали майже 40 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Дорога провалилася у центрі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути