Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2007 17:03

Донецькі інваліди припинили голодування

Після зустрічі з міністром праці та соціальної політики 46-річним Михайлом Папієвим донецькі інваліди-чорнобильці припинили голодування та пікети. Вони вимагали перерахунку пенсії відповідно до нових змін Закону України "Про статус осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

— Інваліди голодували 12 днів. Незважаючи на це, вигляд у них був доволі бадьорим, — запевняють у Головному управлінні Пенсійного фонду Донецької області. — Ці люди неправильно зрозуміли зміни й не з"ясували, яку саме суму слід перераховувати. Міністр усе пояснив їм, і вони розійшлися.

Папієв пообіцяв перерахувати пенсії інвалідам-чорнобильцям 2 квітня. Якщо цього не станеться, чорнобильці знову голодуватимуть.

12 інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС почали голодувати 20 березня. Згодом до них приєдналися ще четверо людей. Стільки ж через погане самопочуття звернулися по медичну допомогу. Чорнобильці пили лише воду та несолодкий чай.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі інваліди припинили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути