Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 00:20

Для дітей з інвалідністю обладнали спеціальний клас

У школі №1 у селищі Теплик Вінницької області відкрили спеціалізований клас для дітей з інвалідністю. Заклад відвідує 17 таких учнів.

— Школярі й батьки в захваті від ідеї. Діти вчаться в школі разом з усіма, батьки можуть ходити на роботу, — розповідає директор школи 56-річна Людмила Пшенична. — Раніше деякі учні з особливими потребами навчались у звичайних класах. Інші зовсім не могли відвідувати школу.

Теплицька загальноосвітня школа №1 торік виграла обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад. Отримали 140 тис. грн.

— Облаштували за ці кошти сенсорну кімнату, яка допомагає дітям з інвалідністю адаптуватися в житті. Закупили спеціальні ігри, що розвивають тактильні відчуття, зір, слух. Установили комп'ютер, плануємо придбати проектор, — говорить Людмила Сергіївна. — У клас купили спеціалізовані меблі, сухий басейн, в якому замість води — повітряні кульки. З дітьми працює спеціаліст із відповідною освітою. Зараз підбираємо психологів.

Зараз ви читаєте новину «Для дітей з інвалідністю обладнали спеціальний клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути