Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2008 07:10

Дітей навчають плавати з двомісячного віку (ФОТО)

Автор: фото надане Ольгою Пасічник
  Дітей у воді підтримують за тулуб, щоб вони вчилися махати руками й ногами
Дітей у воді підтримують за тулуб, щоб вони вчилися махати руками й ногами

Другий місяць поспіль у приватному басейні на вул. Пирогова у Вінниці навчають плавати дітей віком від двох місяців.

— Малюки добре пристосовуються і можуть пропливти під водою кілька метрів, — пояснює інструктор з плавання 21-річна Ольга Пасічник. — Цей рефлекс у них від народження. Якщо не тренуватися, він зникає після третього місяця.

У басейні одночасно займаються шість матерів із дітьми. Спершу малят підтримують за тулуб у воді, щоб вчилися махати руками й ногами. Потім інструктор радить кілька разів хлопнути рукою по воді.

— Ой, малому це не подобається, — скрикує 25-річна Інна Паук. 4-місячний Антон починає голосно плакати.

— Значить погано виконували домашні завдання, і малюк не привчився до води, — відказує Ольга Пасічник. — Головне: щоб не злякався, бо тоді нічому не навчиться.

Перші заняття з дітьми інструктор проводить вдома. Набирають повну ванну води. 4-місячний Роман Супрунов навчився плавати у ванній за чотири заняття. Нині самостійно пірнає та пропливає під водою близько метра. Мати тримає сина на руці. Двічі плеще рукою по воді, щоб малюк затримав дихання. Рома робить великий вдих і пірнає. У воді махає руками та ногами, пливе.

Інструктор каже, що діти, які змалечку навчилися затримувати дихання, у п"ятирічному віці зможуть пропливати під водою близько 50 м.

Заняття із плавання дітей проводять двічі на тиждень. Півтори години з інструктором коштують 30 грн. Вдома годинне заняття з фахівцем коштує 50. Ольга Пасічник радить займатися двічі, згодом раз на тиждень.

— У басейні температура має бути плюс 27 градусів, — пояснює інструктор. — Якщо дитину купати при такій температурі, вона може захворіти. Зараз вода плюс 37, через заняття буде нижчою на два градуси. Поступово знижуватимемо її.

Ольга розповідає, що до неї приходять батьки з дітьми, яким виповнилося два тижні. Але таких не беруть — вони надто кволі, не можуть тримати голову.

— Плавання допомагає дітям уникнути дисплазії (вроджений вивих тазостегнового суглоба. — "ГПУ"). Такі швидше вчаться ходити і мають сильніший імунітет, — каже інструктор.

Зараз ви читаєте новину «Дітей навчають плавати з двомісячного віку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути