понеділок, 29 грудня 2008 17:05

Директорів агітують віддавати робітникам зарплатню

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Керівництво Чернівецької облдержадміністрації закликає директорів обласних підприємств розподіляти частину своєї зарплатні між підлеглими. Чиновники пропонують робити так, аби уникнути заборгованості по заробітній платі в умовах економічної кризи.

Про це днями заявив Олександр Грушко, 50 років, заступник голови Чернівецької облдержадміністрації.

— Є директори підприємств, які отримують щомісяця по 80 тисяч гривень зарплати. При цьому їхні робітники отримують у межах двох–двох із половиною тисяч. Тому ми взялися агітувати таких бізнесменів ділитися з робітниками, — пояснює Олександр Грушко.

— Один із керівників уже записав собі 15 тисяч гривень зарплати замість 60-ти. Ми з такими зустрічаємося, кажемо. От у тебе, наприклад, працює 300 людей, отримують по 2,5 тисячі на місяць. Замість того, аби скорочувати штат, пропонуємо тобі перерозподілити свою зарплату в розмірі 70 тисяч на працівників, — каже Грушко.

Чиновник уточнює, що владі поки вдалося вмовити так зробити лише одного підприємця в області. Прізвище бізнесмена та назву його підприємства не розголошують.

Володимир Комар, 62 роки, директор сільськогосподарського закритого акціонерного товариства "Буковинапродукт" дізнався про заклик влади від кореспондента "ГПУ". Підприємство Володимира Комара виробляє консервовані овочі, продукцію експортують у США. Бізнесмен каже, що зарплату виплачує вчасно. З ініціативою обласної влади не погоджується.

— У мене не така вже й велика зарплата, аби ділитися нею з працівниками — п"ять тисяч гривень. Маю в підпорядкуванні 80 робітників. Вони отримують у середньому по 1200 гривень щомісяця. Заклик облдержадміністрації — маячня. Якщо я розподілю всю свою зарплату між підлеглими — їх це все одно не спасе, — каже Володимир Комар.

Зараз ви читаєте новину «Директорів агітують віддавати робітникам зарплатню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути