Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 00:25

Дім зносять за рахунок мешканців

Автор: WWW.KERCHINFO.COM
  Екскаватор зносить житловий комплекс у селищі Паркове Ялтинського району. Він займає шість гектарів над узбережжям, що вподобали окупанти. Планують роздати землю переселенцям з Москви
Екскаватор зносить житловий комплекс у селищі Паркове Ялтинського району. Він займає шість гектарів над узбережжям, що вподобали окупанти. Планують роздати землю переселенцям з Москви

Російські окупанти зносять 15-поверховий житловий будинок у селищі Паркове Ялтинського району. Їм сподобалася земля над морем, яку займає житловий комплекс.

Будинки на 638 квартир у Парковому почали зводити 2004-го. Займає площу 6 га. Люди інвестували гроші у квартири, бо розташовані неподалік моря. 2009 року комплекс ввели в експлуатацію, покупці отримали всі необхідні дозволи й висновки. У квартири заїхали перші мешканці.

— Усі жили без проблем, — розповідає Наталія з комплексу. — 2014-го переоформили квартири відповідно до російського законодавства.

На початку 2020 року окупаційна адміністрація Ялти поскаржилася до так званого суду, вимагали знести багатоповерхівку. Мовляв, стоїть занадто близько до моря.

— Нам закидали, що ми порушили закони і звели самобуд, — продовжує Наталія. — Російський суд оголосив вирок за порушення українських норм будівництва. Жили в будинку 15 років і раптом стали поза законом.

17 лютого 2021 року суд окупантів прийняв рішення знести будинок, мешканців виселити і стягнути з них гроші за демонтаж.

— Наступного дня прийшли робітники, позривали обшивку будинку, повибивали двері, винесли всю техніку. Все кудись вивезли. Ми нічого не встигли врятувати.

Ображеним мешканцям пообіцяли видати по 70 тис. руб. за 1 кв. м. Це — 26 тис. грн, менш як 25% того, що люди вклали в будівництво.

Зараз ви читаєте новину «Дім зносять за рахунок мешканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути