Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 19:27

Депутат селищної ради вимагав за оцінку збитків по 50 гривень

Під час стихії селище Тересва Тячівського району на Закарпатті постраждало від води та мазуту. Він досі залишається на стінах будинків та на меблях місцевих жителів.

— Недалеко від нашого будинку раніше був деревообробний комбінат, — розповідає 48-річна Ганна, мешканка багатоповерхівки. — Там стояли бочки з мазутом. Після того, як 51 відсоток акцій комбінату викупив народний депутат Нестор Шуфрич, їх порізали та продали. Під час повені мазут, який залишився на дні бочок, вода понесла в наші квартири й городи. Якби зараз Шуфрич прийшов, ми його тут розірвали б.

Ганна Данилич, 50 років, сидить на лавці біля п"ятиповерхівки. Каже, що в квартиру заходить лише увечері, бо в ній і досі сморід.

— Я торік взяла м"яку мебель у кредит. Тепер вона вся в мазуті. Не відчищається, — жінка втирає сльози хустиною. — На компенсацію нам дали 5 тисяч гривень. А мені, щоб зробити ремонт, треба щонайменше 20.

Її 26-річна донька Леся проводить у квартиру на першому поверсі. На стінах та меблях чорна смуга від мазуту на висоті приблизно метр. Підлога здулася.

— Якби раніше поставили нормальну дамбу на Тисі, то такого не було б, — каже Леся.

Дамба буде готова наступного року, зазначає начальник обласного управління водного господарства Володимир Чіпак. Її будівництво обійдеться в 17 млн грн.

— Говорять, наші втрати не будуть повністю компенсовані, бо є люди, які більше постраждали, — розповідає 65-річна Маргарита Михайлівна із Тересви. — Я відмовилася б від грошей, якби знала, що вони справді підуть тим, хто залишився без будинків. А так чиновники знову покрадуть.

Люди обурюються, що після повені депутат селищної ради Степан Голубка вимагав у них по 50 грн інспекторові, який оцінював ступінь пошкодження майна. У Закарпатській облдержадміністрації кажуть, що прокуратура порушила проти нього кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Депутат селищної ради вимагав за оцінку збитків по 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути