Ексклюзиви
пʼятниця, 08 листопада 2019 06:25

Денис Поздєєв зарізав 6-річного малюка через голоси в голові

31 жовтня в російському Нар'ян-Марі Ненецького округу 36-річний Денис Поздєєв зарізав 6-річного хлопчика в дитячому садочку "Казка".

Чоловік зайшов через центральний вхід. Двері йому відчинив дистанційно охоронець. Подумав, що то чийсь батько. Убивця піднявся на другий поверх, знайшов кімнату, де спали діти.

Вихователька, яка помітила дивну поведінку відвідувача, спробувала перегородити йому шлях. Він відштовхнув її й кинувся з ножем на дитину. Друга вихователька побігла по допомогу. Няня групи привела охоронця. Та хлопчик уже був мертвий.

Зловмисника затримали вихователі та працівники дитячого садка до прибуття Росгвардії. Розповідав про сатану і жертвопринесення. Під час допиту зізнався, що на злочин його підштовхнула книжка. У ній описувався обряд на вічне життя і багатство. Щоб його завершити, треба було вбити дитину.

Слідчим пояснив, що напередодні вживав спиртні напої. Уранці випив пляшку настойки валеріани. Потім почув у голові голоси, які наказали йти в дитячий заклад. Що сталося далі, пам'ятає погано. У скоєному зізнався.

Йому призначили психіатричну експертизу. Судимостей не має, стояв на обліку в нарколога. Потрапляв у психіатричну лікарню через спроби суїциду. Жив один. Сусіди характеризують як мовчазного й відлюдкуватого. Ні з ким не спілкувався, друзів не мав.

Охоронця, який пропустив чоловіка на територію садка, також затримали. Провину визнав частково.

У домі обвинуваченого провели обшуки. Планував убивство заздалегідь. Мав усю потрібну інформацію, навіть перелік дітей.

Батьків сповістили про трагедію за 20 хв. після події. Деталей не розповідали. Попросили терміново приїхати.

— Прибігла, мене туди не впускають. Залетіла у спальню, а він лежить весь у крові. Подушка в крові, — розповідає мати вбитої дитини. — Ковдра закривавлена на іншому ліжку. Доки діти спали, вихователі пішли пити чай в іншу кімнату. Тепер, як вимагаю пояснень, голосять.

Завідувачка дитячого садка звільнилася. Попросила про відставку й керівник департаменту освіти, культури й спорту Ненецького округу Ліна Гущина.

Дитячий садок закрили.

Зараз ви читаєте новину «Денис Поздєєв зарізав 6-річного малюка через голоси в голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути