пʼятниця, 20 червня 2008 07:12

Демонтовані бюсти Леніна згодні забрати комуністи

Роменська міська рада Сумщини вирішила демонтувати чотири пам"ятники Ленінові та перейменувати вулиці із революційними назвами.

— Бюсти Ленінові жителі міста просили прибрати із центрального бульвару та з-під чотирьох підприємств ще з 1998 року, — розповідає заступник міського голови Анжеліка Окіпна, 41 рік. — Відтоді тривала переписка. Якось питання про це порушували на сесії, але тоді не вистачило голосів.

Проти переносу пам"ятників вождеві пролетаріату й перейменувань вулиць проголосували двоє комуністів та п"ять соціалістів із 46 депутатів. Бюсти Леніна неподалік консервного заводу, АТС та військової частини мають демонтувати до 28 червня.

— Вони зроблені з бетону й не мають культурної цінності. Представники Компартії не проти забрати бюсти та встановити їх на вулицях, — каже Окіпна. — Щодо алюмінієвого пам"ятника на центральній площі, то його знести не так просто. Він стоїть на обліку в обласному управлінні культури.

Нині в Україні майже 2 тис. пам"ятників Володимирові Леніну.

Зараз ви читаєте новину «Демонтовані бюсти Леніна згодні забрати комуністи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути