Ексклюзиви
субота, 26 квітня 2008 07:13

Цушка просять визнати провину

16 квітня Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень і захопленні Генпрокуратури за допомогою бійців "Беркуту". Адвокат 36-річна Тетяна Монтян заперечує це.

Вона стверджує: коли Цушка викликали на допити, то хотіли досягти "певних домовленостей". Яких саме — не уточнює. Подейкують, просили визнати свою провину, а натомість пропонували закрити його справу.

Торік у травні Віктор Ющенко звільнив з посади генпрокурора Святослава Піскуна. Партія регіонів, соціалісти та комуністи виступили проти цього рішення. Депутати від тодішньої коаліції 24 травня приїхали в Генпрокуратуру і захищали Піскуна. Операцією керував Цушко.

Монтян переконує, він не знав, хто захопив Генпрокуратуру. Мовляв, йому зателефонував помічник генпрокурора Крисько і розповів, що невідомі заблокували їхню роботу.

— "Беркутівців" було всього семеро, — зауважує Тетяна Монтян. — Коли з їхньою допомогою Цушко потрапив на четвертий поверх і побачив там Гелетея (начальника управління державної охорони. — "ГПУ"), то запитав: "Валєра, а ти що тут робиш?" Щойно Гелетей йому пояснив, він наказав вивести бійців "Беркута" з Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Цушка просять визнати провину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути