Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2007 07:12

Чорнухи матимуть каналізацію через рік

У райцентрі Чорнухи на Полтавщині через відсутність каналізації нечистоти течуть вулицями міста. За три роки в райцентрі майже добудували каналізаційно-очисні споруди. Аби підключити до них будинки потрібен колектор.

— Це труби, якими стікатимуть нечистоти від будинків до очисних споруд, — пояснює заступник голови Чорнухинської районної ради 41-річний Микола Турчин.

Від багатоповерхівок нечистоти течуть до вигрібних ям. Вони з часом замулилися, й каналізаційні стоки витікають на вулицю.

— Один етап роботи практично завершено, — говорить Турчин. — Коли формуватимуть державний бюджет, проситимемо 1 мільйон 700 тисяч гривень на каналізаційний колектор. Без нього очисні споруди не запрацюють. Якщо виділять кошти, збудуємо його до осені 2008 року.

На будівництво очисних споруд витратили 1 млн 800 тис. грн субвенції державного бюджету.

Чорнухи — найменший райцентр Полтавської області. Тут живе 2697 людей. У 80-х роках у селищі збудували кілька двоповерхових багатоквартирних будинків, але не провели центральної каналізації. Замість неї викопали вигрібні ями.

Зараз ви читаєте новину «Чорнухи матимуть каналізацію через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути