пʼятниця, 22 листопада 2019 00:55

Черги в дитсадки мають ліквідувати до 2024 року

Наступного року в Україні збудують 100 дитячих садків. Це дозволить значно скоротити черги в дошкільні навчальні заклади, кажуть у Міністерстві освіти і науки.

— Області подають перелік закладів, що мають з'явитися і є для них пріоритетними, — каже заступник міністра Любомира Мандзій, 46 років. — У жодній області до цього часу не ліквідовані черги в дитсадки. Але до ­2024-го маємо остаточно забути про цю проблему.

Розглядаємо різні варіанти, що дозволять дітям отримувати дошкільну освіту. Це може бути збільшення кількості груп у діючих садках. Можуть бути відкриті заклади на базах шкіл, або центрів раннього розвитку.

Наступного року в міністерстві збираються збільшити зарплати вихователям.

У Вінниці, аби зменшити черги в дитсадки, міська рада пропонує батькам влаштовувати дітей у приватні заклади. Плату за навчання в них мерія частково компенсуватиме. На кожного вихованця даватимуть суму, в яку обходиться утримання дитини у звичайному садку.

Зараз ви читаєте новину «Черги в дитсадки мають ліквідувати до 2024 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути