середа, 12 вересня 2007 07:07

Через викид феросплаву загинув слюсар

На ВАТ "Запорізький завод феросплавів" у понеділок уранці стався викид феросплавного газу. Один робітник загинув, ще двоє потрапили до лікарні.

Газ вибухнув у плавильному цеху N3, коли робітники встановлювали заглушку на газопроводі. Під тиском її вирвало, а отруйний газ викинуло назовні. Поруч стояли двоє слюсарів-ремонтників Олександр Громов та Сергій Антонов та начальник дільниці Володимир Рум"янцев. Сергій Антонов загинув на місці.

— Перед роботою там проводили всі заміри, в тому числі й рівень феросплавного газу. Усе було в нормі, — кажуть у прес-службі заводу.

Запорізьке територіальне управління Держгірпромнагляду вже створило комісію, яка розслідує і з"ясовує обставини та причини аварії. На час проведення розслідування користуватися газовим обладнанням на заводі не можна.

Отруєння феросплавним газом на Запорізькому заводі феросплавів трапляється вже вдруге за останні 2 роки. Уночі 21 лютого 2006-го через його витік із газопроводу отруїлося четверо працівників заводу.

Зараз ви читаєте новину «Через викид феросплаву загинув слюсар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути