вівторок, 23 листопада 2010 07:00

Чемпіон України з дзюдо сидітиме довічно

До довічного ув'язнення засудили 30-річного Євгена Сотникова, чемпіона України із дзюдо. Таке рішення прийняв Запорізький обласний апеляційний суд.

Кримінальну справу проти спортсмена порушили минулого року. 19 грудня у кафе "Діана" в Заводському районі Запоріжжя він вистрілив у 18-річного хлопця за те, що відмовився з ним пити. Той помер. А Євген Сотников утік. 25 грудня його затримали.

— На суді він заявив, що вистрілив випадково, проте розповіді свідків і відео події переконали суд у зворотному. Тому вирок виявився таким, який вимагала прокуратура, — розповідає Євген Просвєтов з обласної прокуратури.

Євген Сотников був засуджений. 2007 року він вистрілив у ногу людині. У листопаді 2008-го вдарив знайомого ножем. Понад півроку ховався від міліції. Потім потерпілий забрав заяву і відмовився від претензій до спортсмена.

Сотников — заслужений майстер спорту із дзюдо. У ваговій категорії до 100 кг на чемпіонаті світу 2003 року посів третє місце. Чемпіоном України став 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіон України з дзюдо сидітиме довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути