четвер, 22 жовтня 2020 00:20

Бурштин уперше продавали на аукціоні

Перший в Україні аукціон із продажу бурштину провели в Луцьку 16 жовтня. Продали 627 кг каменю на 21,6 млн грн. Торгувалися шестеро учасників.

Бурштин видобули легально на комунальному підприємстві "Волиньприродресурс". На продаж виставили каміння різних фракцій. Ціна стартувала від $20 за кг. Найдорожче продавали бурштин вагою 300–500 г — по $2870 за кг.

— Не виставили на аукціон каміння від 500 до 1000 грамів. Його планує закупити міністерство фінансів для музею дорогоцінного каміння та металів, — говорить виконувач обов'язків керівника компанії "Волиньприродоресурс" Анатолій Капустюк. — Чекатимемо пропозицій по ціні.

Комунальне підприємство для видобутку бурштину створили три роки тому. Там 60 працівників. Мають зарплати близько 20 тис. грн.

— Правоохоронні органи і влада заважали компанії легально працювати. Видобуток почали у вересні цьогоріч. За цей час обласний бюджет Волині втратив пів мільярда гривень, — каже нардеп Ігор Палиця, 47 років. — Подібні аукціони будуть у Луцьку щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Бурштин уперше продавали на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути