вівторок, 04 грудня 2012 05:00

Брата з сестрою засипало піском

Автор: фото надане УМНС у Вінницькій області
  Близько 60 людей відкопували дітей, на яких 2 грудня впала піщана брила з висоти восьми метрів у кар’єрі в селищі Кирнасівка Тульчинського району на Вінниччині
Близько 60 людей відкопували дітей, на яких 2 грудня впала піщана брила з висоти восьми метрів у кар’єрі в селищі Кирнасівка Тульчинського району на Вінниччині

15-річний Юрій Проняк і його сестра 13-річна Ірина Тичинська з селища Кирнасівка Тульчинського району на Вінниччині 2 грудня задихнулися. На них обвалився пісок у кар'єрі за 100 м від їхньої хати.

— То случилося після обіду. Чого вони туди подалися, ніхто не знає. Постійно на уроках товчемо, що туди небезпечно ходити. Спеціально шлагбаум поставили. Уночі сильний дощ пішов. Від нього одна глиба провисла. Діти стали на ній скакати і обвалилися, — каже директор школи Григорій Марценюк, 50 років. — У те урвище в таке врем'я ніхто не ходить. Це літом там відпочивають, бо гарна природа. Обично люди їздять туди за піском.

Брат із сестрою пішли до урвища з чотирма друзями. Коли стався обвал, ті покликали людей.

— Туди всі позбігалися. Стали відкопувати лопатами. Потім приїхали рятувальники, лікарі, міліція. Та діти вже задихнулися, — каже голова сільради Василь Простишин.

Юрія та Ірину виховувала мати Людмила Тичинська. Окрім них, має ще доньок 4-річну Анастасію, 9-річну Олену і Тетяну, 16 років. Із чоловіком розлучилася. До Кирнасівки, де живуть її батьки, переїхала два роки тому. До того жила в селі Капустяни сусіднього Тростянецького району.

— Юрко все хазяйство на собі тримав. Доки в школу піде, обійде і нагодує курей, свиней, корову, бо дєдушка не має часу, бабушка паралізована, — каже 37-річна Оксана Северин, класний керівник Юрія Проняка. — Така хазяйська дитина, що й не сказати. Тільки вчився посередньо. Любив історію, музику і не пропускав фізкультуру. Восени проводили шкільну акцію в лісі. Юра зібрав 50 кілограмів жолудів, віддав у лісове господарство. Якщо в лісників проростуть ті всі жолуді, то в пам'ять про Юрка виростуть до 2 тисяч дубів. Діти такі подавлєні ходять, що не знають куди себе дівати. Юра хоч і тихим був, проте компанійським.

4 грудня брата з сестрою поховають на місцевому кладовищі. Похорон організовує сільрада. Місцеві здають гроші матері. Райвідділ освіти виділив автобуси для людей, які поїдуть на похорон.

Зараз ви читаєте новину «Брата з сестрою засипало піском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути