пʼятниця, 13 квітня 2007 07:04

Борис Тарасюк може стати президентом "Могилянки"

Президент Києво-Могилянської академії В"ячеслав Брюховецький, 49 років, збирається у відставку. Про це він повідомив минулого четверга на сесії Академічної конференції.

— Міносвіти і науки оголосить всеукраїнський конкурс на посаду президента академії. Вибори вібудуться 29 червня, — кажуть у центрі зв"язків з громадськістю академії. — В"ячеслав Степанович і далі працюватиме в "Могилянці". Він залишиться її почесним президентом.

Те, що Брюховецький збирається подати у відставку, підтвердила і його дружина Лариса.

Подейкують, що посаду президента "Могилянки" може обійняти екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк, 57 років. Зараз він — голова Народного руху України.

— Борис Іванович переймається політичними проблемами. Про своє можливе призначення керівником Києво-Могилянської академії нічого не говорив, — каже керівник прес-служби Руху Юрій Горбань, 45 років.

Студенти розповідають, що на посаду президента академії також претендують декан факультету журналістики Сергій Квит і два проректори — Володимир Морінець та Володимир Панченко.

Президентом Києво-Могилянської академії В"ячеслав Брюховецький пробув майже 13 років. Зараз він є депутатом Київської міськради від "Нашої України".

Студенти присвятили Брюховецькому жартівливу валюту — "брюх", яка дорівнює одній гривні. Гроші випускають до студентських свят. За один "брюх" можна купити пива та кулешу.

Зараз ви читаєте новину «Борис Тарасюк може стати президентом "Могилянки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути