Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 00:10

Понад 30 тисячам містян відключили воду

На початку квітня у райцентрі Лозова Харківської області більш як 30 тис. жителів комунальники відключили водопостачання. Бо в місті повністю зруйнувався колектор, каналізації заповнені водою, що не стікає.

Рятувальники розвозили людям технічну воду. Питну місцеві купували самостійно. Станом на 10 квітня водопостачання відновлене частково. Ремонтні роботи продовжуються.

— Перші обвали колектора сталися в середині березня. На початок цього місяця вже мали 12 обвалів, — каже 42-річна Тетяна Носова, речник Лозівської міськради. — Колектор має протяжність 2,5 кілометра. Труби повністю зруйновані, або є аварійними. На ремонт потрібно 18 мільйонів гривень. Із бюджету міста виділили 400 тисяч. Решту грошей має надійти з обласної казни. Рішення про надання коштів повинні прийняти на сесії облради в Харкові 24 квітня.

Комунальники роблять максимум, аби вода у людей була цілодобово. Якщо в найближчі дні не станеться нічого надзвичайного, то вода буде. І її не відключатимуть. Зараз з обвалів колектора викачують воду. Потім потрібно буде замінювати труби. Скільки часу триватиме ремонт, сказати складно.

У Лозовій живуть майже 65 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Понад 30 тисячам містян відключили воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути