Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2021 00:40

Бойовики заблокували спостерігачів на Донбасі

Російські терористи 17 жовтня заблокували спостережну місію Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка працювала в окупованому місті Горлівка на Донеччині. Заборонили членам ОБСЄ покидати територію готелю.

Бойовики вимагали звільнити росіянина 43-річного Андрія Косяка, якого чотири дні тому біля лінії зіткнення затримали українські військові. Терорист розвідував наші позиції, видаючи себе за члена групи з розмінування прифронтових ділянок. Косяка арештували за рішенням Сіверськодонецького міського суду на Луганщині.

19 жовтня місія ОБСЄ заявила про розблокування та поновлення діяльності.

– Росія створює власну картину світу й такими діями намагається показати неадекватність України, яка начебто затримала безневинну людину. Насправді ж наші військові спіймали російського офіцера, що брав участь у війні, – каже політолог 41-річний Костянтин Батозський. – Це не перший випадок. Бойовики неодноразово затримували представників ОБСЄ. Російська сторона прагне всім довести, що не є стороною конфлікту. Щоб нівелювати в очах світової спільноти свою участь у війні – змусили маріонеткові режими на окупованих територіях тиснути на ОБСЄ, щоб відпустили затриманого росіянина. Це традиційний для московської дипломатії хід. Росія давно перетворилася на світового політичного тітушку.

Якоїсь гучної реакції на цей інцидент не буде – його вичерпано. Місію розблоковано, вона напише звіт. Блокування – лише епізод у протистоянні.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики заблокували спостерігачів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути