Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2020 05:41

Бойовикам ставлять неіснуючі діагнози

В окупованих районах Донецької області від коронавірусної інфекції насамперед лікують бойовиків. Препарати закуповують у Росії.

— Бойовиків лікують безкоштовно, для них є спеціальні палати, — каже 57-річний Олексій Петрович з окупованого Харцизька Донецької області. — Деяким ставлять діагноз "пневмонія", аби не псувати статистику. Місцевих у лікарні не кладуть, відправляють на самоізоляцію додому.

Деякі медзаклади на окупованих територіях переобладнали в спеціальні для хворих на коронавірус.

— У Шахтарській райлікарні зробили цілий інфекційний блок для ковідних. Туди звозять людей з усієї області, бо в інших — не вистачає місць, — продовжує Олексій Петрович. — Якщо в людини температура більш як 37 градусів, змушують робити тест за свої гроші. В лікарнях коштує 557 гривень. Зобов'язують пройти ще комп'ютерну томографію і флюорографію. На неї записуються за тиждень.

У приватних клініках роблять тест на коронавірус удвічі дорожче. У закладах вимагають підписати заяву на добровільне проходження з паспортними даними.

— Треба заповнити анкету, де вказати місце проживання, прізвище та номер телефона. Лікарі обіцяють анонімність даних, — каже 34-річна Вікторія з Донецька. — Тільки після цього зроблять тест за 900 гривень. Чекати на результат один день. Якщо треба виїхати в Росію, за додаткові гроші дають висновок про негативний результат.

Зараз ви читаєте новину «Бойовикам ставлять неіснуючі діагнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути