Ексклюзиви
четвер, 04 травня 2017 05:00

Бойовик із ДНР вступив до армії США

Француз 29-річний Гійом Кувельє вступив на службу в армію США після того, як рік воював на боці бойовиків на Донбасі. Його зараху­вали до американської піхоти, яка несе службу на Гавайських островах.

Гійом Кувельє фігурує у стрічці "Ввічливі люди". Її зняли терористи Донбасу про іноземців, які за них воюють. Француз розповідав, що приїхав в Україну без сприяння з боку РФ. Мовляв, там навпаки йому відмовили у в'їзді через проблеми з візою.

"Пробрався до терористів, удаючи студента й журналіста, — пише журналіст Томас Гібонс в статті для газети "Вашингтон Пост". — Кувельє казав, що воює на боці проросійських сил, бо РФ уособлює для нього патріотизм, традиційні цінності та є взірцем здорового суспільства".

Не були проінформовані про минуле Гійома Кувельє, заявили в армії США. Проти новобранця розпочали внутрішнє розслідування. Виявили подвійне громадянство — французьке й американське. Відсторонили від служби.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик із ДНР вступив до армії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути