четвер, 31 травня 2007 07:02

Бойки заснували радіостанцію в селі Кузьминці

Автор: фото з архіву Антоніни Бойко
  Антоніна Бойко готується до чергового випуску новин, які веде на місцевому радіо у селі Кульминці Теофіпольського району Хмельницької області уже сім років
Антоніна Бойко готується до чергового випуску новин, які веде на місцевому радіо у селі Кульминці Теофіпольського району Хмельницької області уже сім років

"Доброго ранку, доброго всім здоров"я! Говорить місцевий радіовузол. Сьогодні у нас жнива на пасіці, потрібні бригади, щоб качати мед, — каже у середу зранку жителька села Кузьминці Теофіпольського району Хмельниччини Антоніна Бойко, 61 рік. — Окрім того, треба укладати плити в силосній ямі, накосити на ферму та доглядати за посівами!"

Антоніна Кирилівна — дикторка на сільському радіо. Новини починаються щодня о 6.20. Триває передача до 25 хв. Розповідають про сільські проблеми, вітають односельців із днями народження, весіллями, ювілеями, нагадують про державні та релігійні свята, вшановують померлих.

Повідомлення Бойко готує сім років. Радіостанцію разом із чоловіком встановили 2000-го.

— Про все говоримо, — ділиться дикторка. — І про порушників на селі також. Однак ввічливо, щоб не образилися. Відзначаємо трудяг — це людей стимулює і дисциплінує.

Удома в Бойків є спеціальна апаратура та мікрофон. На подвір"ї — перемикач. Щоранку сигнал Національного радіо за допомогою нього змінюють на сільську хвилю.

17-річна одинадцятикласниця Олександра слухає передачі нечасто, бо не прокидається так рано.

— Мене там ще ні разу не згадували, — сміється дівчина. — Пияк часом лають. Імен і прізвищ в ефірі не кажуть, але всі розуміють про кого йдеться.

Антоніна Кирилівна запевняє, що новин вистачає. Розпочалося літо й побільшало роботи.

— Інколи ефір триває по 15 хвилин, інколи і по 25. Залежить від того, що сталося в селі. Скоро говоритимемо про сінокоси, — розказує жінка. — Якщо хоч раз передачі немає, люди відразу питають, що трапилося.

Батьки 19-річної Аліни Свірщ радіо слухають щодня, бо працюють у Бойків на фермі.

— Радіо хвалять, — каже дівчина. — Мовляв, на наради ходити не треба, в ефірі все повідомлять.

Чоловік Антоніни Бойко 67-річний Севастян по радіо дає людям розпорядження по роботі. Він — голова фермерського господарства "Кузьминці". Там працюють 115 селян. Господарство має 1100 га землі.

— За роботу, крім зарплати, щороку даємо людям по тонні зерна, — зазначає Антоніна Кирилівна. — Подвійно платимо працівникам, котрі перевиконали норму. Подяки оголошуємо по радіо.

Музику крутити дикторка поки що не планує. Каже, що новин вистачає.

У Кузьминцях живе 400 осіб. Село розташоване за 30 км від райцентру. Автобус туди ходить двічі на тиждень: по четвергам і неділям.

Зараз ви читаєте новину «Бойки заснували радіостанцію в селі Кузьминці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути