четвер, 23 жовтня 2008 07:11

Безробітні навчаються водити туристів

У службі зайнятості Чернігова на місячних курсах навчають 15 чоловік бути екскурсоводами. Дві туристичні фірми обіцяють працевлаштувати по людині. Інших орієнтують на підприємництво. В управлінні інвестицій та туризму міськради вважають, що так ліквідують кадровий голод. У подальшому планують ввести аналог екскурсійної поліції та боротися із приїжджими екскурсоводами.

— Часто столичних туристів у Чернігові супроводжують київські екскурсоводи, — говорить начальник відділу туризму управління туризму та інвестицій Тетяна Коржинська, 45 років.

— Проходиш повз — і таку нісенітницю чуєш! Ну, відведу я такого екскурсовода вбік, зроблю зауваження, але реально вплинути на нього не можу. У деяких містах введено екскурсійну поліцію. Тобто екскурсії містом може проводити лише екскурсовод із ліцензією. Поки що в Чернігові такий документ має лише одна людина. Звісно, працівники архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" можуть водити туристів своєю територією, де сконцентровані майже всі пам"ятки міста.

На думку Коржинської, навчання 15 екскурсоводів — перший крок до наведення порядку з екскурсіями. Надалі планують створити комунальний орган, схожий на екскурсійну поліцію.

Зараз ви читаєте новину «Безробітні навчаються водити туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути