середа, 15 грудня 2010 00:45

Безхатченки не хотіли брати модний одяг від дизайнерів

Автор: фото: Юлія Разборова
  Безхатченко Олександр Тарасенко вибирає штани з одягу, який подарували дизайнери
Безхатченко Олександр Тарасенко вибирає штани з одягу, який подарували дизайнери

"Я не принесла вещи для того, чтобы достать их из пакета. Я принесла их для того, чтобы они кому-то помогли и кого-то согрели, — говорить київська дизайнерка Лілія Літковська. — І звісно, я не принесла свій дизайнерський одяг. Навіщо він бездомним? Я жертвую деякі особисті речі, які вже не ношу".

Лілія Літковська 11 грудня о 21.00 заходить до двоповерхового магазину модного одягу "Мануфактура", що неподалік Бесарабського ринку в центрі столиці. Вона спізнилася. Годиною раніше там стартував проект "Дякую, мені тепло". Його організував власник магазину Валентин Брень та Всеукраїнський благодійний фонд "Соціальне партнерство". Прагнуть зібрати одяг для безпритульних. Залучили київських дизайнерів.

— Ми віддали свої особисті речі, з якими не шкода розлучатися, — не уточнюючи, що принесли, каже дует дизайнерів "Ок".

— Це не речі, придумані і зроблені власноруч, — розповідає російською про свій благодійний внесок дизайнер Марія Рева. — Це речі, які я колись придбала на секонд-хенді — декілька теплих светрів, шапку та інше. Ще я жертвую кофтинку, на яку нанесений мій власний малюнок.

Проект "Дякую, мені тепло" створили за один тиждень.

— Зараз неоднозначна ситуація із секонд-хендами і невідомо, що з ними буде. Безхатченкам просто ніде буде брати одяг, — каже Владислав Ноздрачьов із "Соціального партнерства". — Оскільки надворі мінусова температура і вони жаліються на холод, то організовували акцію дуже швидко. Старі речі є у кожного, тому всі бажаючі можуть допомогти зігріти тих людей, які потребують цього.

Тим, хто жертвуватиме одяг, у "Мануфактурі" надають 10-відсоткову знижку.

Усе зібране у суботу — 12 пакетів — 13 грудня передали до благодійного центру "Стефанія". Близько 14.30 Надія Ковач, менеджер гуманітарного відділу, пропонує безпритульним переглянути дизайнерські речі. Модний одяг вони не хочуть брати, вибирають більш практичний.

— Я не хочу эти полосатые штаны. Они немного странные, как по мне, — говорить Олександр Тарасенко, тримаючи у руках білі штани з чорними смугами. Просить звичайні джинси.

— Ну, не візьму я білі брюки, хоч вони і теплі, — відмовляється російською від запропонованих йому штанів Максим, на вигляд років 45. — Вони мені непотрібні, бо непрактичні, швидко забруднюються.

Бабусі, років 55, пропонують коротку зелено-коричневу зимову курточку. Вона віддає перевагу довгому пуховому чорному пальто з капюшоном.

На знак подяки Валентинові Бреню вручають дві чорно-білі картини "Козак в полі" та "Гулянка". Їх намалював безхатченко Андрій Антонов.

Зараз ви читаєте новину «Безхатченки не хотіли брати модний одяг від дизайнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути