вівторок, 20 листопада 2018 06:06

Батьки не пускають дітей у школу

У селі Озеро Ківерцівського району на Волині до школи ходять 13 учнів зі 136. Батьки не пускають дітей. Вимагають звільнити директора школи 48-річну Світлану Степанюк. Вона ображає школярів і занижує оцінки, кажуть.

15 листопада вчителі й батьки прийшли на сесію Ківерцівської районної ради. Вимагали звільнення Степанюк.

— Директор школи дозволяє собі зайти на уроці й указувати вчителю, що він поставив не таку оцінку. Частина вчителів звільнялися, бо не витримували приниження, — говорить завуч Неля Квач, 39 років.

— Я на собі відчула цькування. Коли директорка Світлана Олександрівна підійшла до мене і сказала: "А чому в тебе 9 із фізкультури? Це забагато. Ти на це заслужила? Ти випрошуєш оцінки". Мені було образливо, — говорить 19-річна Тоня Андрійчук, колишня учениця озерської школи.

На сесії райради питання звільнення Світлани Степанюк не розглянули. Батькам повідомили, що директорці в жовтні відділ освіти дав премію. Батьки із вчителями збираються перекривати дороги в місті.

Конфлікт в озерській школі триває з червня. Тоді Світлану Степанюк звинуватили в тому, що вона змусила дев'ятикласника переписувати державну підсумкову атестацію. Він склав її гірше за попередній результат. 27 серпня після публічного звіту директорки батьки та вчителі висловили їй недовіру.

Зараз ви читаєте новину «Батьки не пускають дітей у школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути