середа, 16 жовтня 2019 00:20

Батьки не пускають дітей до аварійної школи

Учні села Осівці Камінь-Каширського району на Волині понад два тижні не ходять до школи.

— Вирішили почекати тиждень-два, не пускати в аварійну школу, — каже 41-річна Світлана Іщик, мати школярки. — В будівлі вікна побиті, стеля капає. Їжу довозять із сусіднього села холодну.

З 2016-го в селі будують нове приміщення. На початку жовтня батьки з працівниками школи виходили на акцію протесту.

— З 1 вересня наші 235 учнів мали навчатися в новій школі, — розповідає директорка закладу Любов Дем'яник, 68 років. — Але її не відкрили, там немає меблів. Ми підтримуємо батьків у тому, що вчитися далі в старому приміщенні небезпечно. 2013 року його визнали аварійним. Нині в харчоблоці, що не працює, закриті вікна. Спортзалу немає. Грибок на стелі кімнати, де діти їдять. Літо було дощове, школу заливало. Ми не розраховували, що навчатимемося тут. Готувалися переїхати в нову.

У новобудові є 14 класних кімнат. На першому поверсі — спортивна зала. В харчоблоці встановлена кухонна техніка, холодильник, проведені вода й газ.

— На нову школу витратили 75 мільйонів гривень і всі роботи майже завершили, — каже 45-річний Олександр Михалік із Камінь-­Каширської райдержадміністрації. — Затримка — в оформленні документів. Вирішимо цю проблему за місяць-два і школу відкриємо.

Зараз ви читаєте новину «Батьки не пускають дітей до аварійної школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути