пʼятниця, 17 грудня 2010 03:15

Батькам заборонено змушувати дітей учитися

53-річна Оксана Голубіна з райцентру Городок на Львівщині три роки доглядала дітей в Ізраїлі.

— Там діти йдуть до школи в 7 років. Багато таких, що навіть букви "А" не знають. Якби мама насильно вчила дитину читати чи писати — був би страшний скандал. Її засудили б свекри, сусіди, — розповідає. — В Ізраїлі всі рахуються з думкою малечі. Якщо батьки силують її до чогось, то дитина набирає номер поліції і викликає правоохоронців.

Я працювала в сім'ї, де було двоє близнят, 5-річні Белла й Арік. Якось читала їм віршики. Арік сказав, що й сам хотів би їх прочитати. Батько дитини тут же наказав мені вчити його букв. Арік за день вивчив кілька літер, а потім йому стало нецікаво. Навчання одразу припинили.

Згодом я влаштувалася помічницею няні на ім'я Адель. Вона виховує двох своїх дітей, ще шестеро-семеро чужих до неї щодня приводять додому. Згадую про той час із жахом. Одна дитина хоче гуляти, інша — малювати, третя — мультики дивитися, четверта — учитися писати. І всім треба догодити.

Зараз ви читаєте новину «Батькам заборонено змушувати дітей учитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути