Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2019 00:30

Бабаки сповістили про ранню весну

4-річна бабачиха Маруся напророкувала ранню весну. Тварина прокинулася самостійно, поводилася активно й багато свистіла. Кажуть, це ознака ранньої і теплої весни. На Львівщині на стабільне тепло можна очікувати посеред березня.

Свято Бабака проводять щороку 15 лютого у Львівському еколого-натуралістичному центрі. За попередні 10 років тварини правильно провіщали погоду вісім разів.

Інший бабак, Тимко ІІІ із Харкова, сповістив про пізню весну. Він не побачив своєї тіні, коли його розбудили.

— У березні очікуються приморозки, а весняне тепло настане тільки у квітні. Якби бабак побачив свою тінь і не заліз у нору, як тільки його розбудили, весна була би ранньою, — каже професор Віктор Токарський, начальник біостанції Харківського національного університету ім. Василя Каразіна.

Бабак Тимко живе на біологічній станції Харківського університету у селі Гайдари. Це вже третя тварина, яка виконує функцію "погодного віщуна". Цьогоріч весняну погоду вперше передбачав Тимко III, який замінив свого батька Тимка II.

Зараз ви читаєте новину «Бабаки сповістили про ранню весну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути