Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 00:00

Армійські УАЗи замінять "Богданами"

Минулого тижня почали виробляти новий багатоцільовий позашляховик "Богдан 2351". Призначений для перевезення військових, транспортування невеликих вантажів, патрулювання. В Збройних силах України ним замінять російські УАЗи, розроб­лені наприкінці 1960-х.

"Богдан-2351" побудований на шасі повнопривідного китайського пікапа "Грейт Вол Вінгл 5". Кабіна машини чотиридверна, розрахована на п'ятьох людей. За нею — кузов, у якому можна перевозити півтонни вантажу. Спереду встановлена захисна решітка. Ззаду — широкий сталевий бампер. У машині є кондиціонер, електричні склопідйомники й гідропідсилювач керма.

— За міцністю кузова й надійністю пікап поступається японським і німецьким аналогам. Проте й дешевший майже удвічі. Кращий за інші китайські джипи. Це перша модель із КНР, що отримала сертифікат відповідності продажу в країнах Євросоюзу. Її вже випробовували у військових умовах в Україні. Непогано себе зарекомендувала, — говорить автоексперт 35-річний Володимир Руденко.

Машини покриватимуть матовою антибліковою зеленою фарбою. Вона стійкіша до пошкоджень, ніж звичайна.

Зараз ви читаєте новину «Армійські УАЗи замінять "Богданами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути