четвер, 01 липня 2021 00:35

Андрій Гонар загинув в останній день служби
2

Андрій Гонар із Кривого Рогу Дніпропетровської області відбивав атаку путінських найманців, коли біля нього впала міна калібру 120 міліметрів.
Фото: PB-NEWS.INFO
Олексій Олефір загинув у автомобільній аварії під час виконання службового завдання

26 червня в бою з окупантами за селищем Піски на Донеччині загинув солдат 58-ї механізованої ­бригади ім. гетьмана Івана Виговського 51-річний Андрій Гонар.

Російські найманці двічі атакували захисників України. Щільно били із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і протитанкових гранатометів. Одна міна впала за 10 м від військового, звалила дерево та паркан подвір'я, де перебували бійці. 26 червня в Гонара був останній день контракту.

До початку російсько-­української війни Андрій працював водієм на підприємствах Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Був тричі одружений. У нього залишилися 25-річна і 11-річна доньки і 23-річний син.

— Я теж планував підписати контракт, хотів служити з батьком, — розповідає син загиблого Віталій. — Але він не дозволив.

2015-го Андрія Гонара мобілізували у 128-му гірсько-штурмову бригаду. Після демобілізації повернувся до роботи водієм. У червні 2019 року підписав контракт з 58-ю бригадою. Служив на посаді старшого водія мотопіхотної роти.

Гонар захоплювався риболовлею та полюванням. До початку контракту придбав нову мисливську рушницю.

— Він був із тих рідкісних людей, з якими можна вирішити всі питання. А головне — ніколи нікого не зрадив і не підставив, — кажуть побратими.

26 червня у ДТП на Донбасі загинув начальник групи бойової та спеціальної підготовки Східного територіального управління Військової служби правопорядку майор 44-річний Олексій Олефір.

Більшу частину життя віддав службі в ЗСУ. У Військовій службі правопорядку Збройних сил — з 2015 року.

Залишилися дружина і дві дочки.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Гонар загинув в останній день служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути