пʼятниця, 08 грудня 2017 05:05

Американці постачатимуть локомотиви Укрзалізниці

Державне акціонерне товариство "Укрзалізниця" та американська компанія "Дженерал електрик транспортейшн" домовилися про співпрацю. Договір мають підписати до кінця 2017-го. За ним протягом семи років українська компанія отримає 30 нових локомотивів.

Американці частину виробництва розмістять в Україні. Інвестуватимуть кошти в обслуговування локомотивів тут, модернізуватимуть наявні, написала у "Фейсбуці" голова офісу Національної інвестиційної ради при президентові 32-річна Юлія Ковалів. Зазначила: "Прихід в Україну однієї з найбільших американських компаній стане потужним сигналом для інших іноземних інвесторів".

— База локомотивів Укрзалізниці в поганому стані, їх катастрофічно не вистачає. А ті, що є, — майже неробочі, — каже Володимир Шульмейстер, 48 років, колишній заступник міністра транспорту. — Обсяг робіт із ремонту й заміщення тяги, який треба виконати, достатній для співпраці одразу з кількома світовими компаніями. Має бути альтернатива, щоб не залежати від одного партнера.

Зараз не зрозуміло, на яких умовах будемо співпрацювати з "Дженерал електрик". Маємо зобов'язати їх вироб­ляти в Україні понад 80 відсотків деталей. Ми не повинні купувати запчастини за кордоном і тут тільки збирати. Треба перестати бути сировинним придатком Заходу.

7580 автомобілів викрали в Україні з початку року до грудня. За аналогічний період 2016-го угнали 10 701 машину.

Зараз ви читаєте новину «Американці постачатимуть локомотиви Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути