четвер, 30 грудня 2010 07:15

А що було б?

 

І я, і всі мої знайомі дуже пригнічені цим роком. Роком Харківських угод і міністра Табачника. Роком повернення жорсткості в усі сфери життя. Це бісить і вводить у розпач.

Я передбачав це, тому й проголосував у другому турі за Тимошенко. Але досі не знаю, чи вчинив правильно, переламавши себе через коліно. Бо мій голос нікому не допоміг і нічому не запобіг.

Проте уявімо собі кінець 2010 року з Тимошенко. Були б Харківські угоди? Звісно, були б. А "судова реформа"? Ясна річ. Просто зверху, над усім цим сиділа б жінка в білому. Можливо, навіть процес над Януковичем був би. І Колесніков із Клюєвим на лаві підсудних. І Фірташ у ролі Ходорковського. Правління Януковича показало дуже чітко, в деталях, що було б і за Тимошенко.

А не було б, можливо, Табачника й орди українофобів. Не було б знущань із жертв Голодомору в Європі та цькування прихильників УПА всередині країни. Можливо, не було б Сталіна в Запоріжжі. Але авторитаризм був би. Як він є зараз.

Тож, минулий рік запам'ятався тим, що не було за кого голосувати. Вперше за 19 років незалежності. І, дай Боже, щоб востаннє.

Зараз ви читаєте новину «А що було б?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути