пʼятниця, 31 березня 2017 07:30

"Я горжусь своим сыном. Просто пережить это очень тяжело"
6

37-річний Дмитро Польовий загинув у бою під Водяним
Фото: ФОТО З САЙТА dniprograd.org
40-річний Петро Козарук загинув під Авдіївкою від міни
19-річний Сергій Мосійчук служив у 72-й бригаді ЗСУ із січня минулого року
21-річний Максим Наріжний був ­санітаром- стріл­ком у батальйоні "Донбас-­Україна"
21-річний Владислав Писаренко був фанатом ”Шахтаря”. Воював в ”Азові” і ”Донбас-Україна”

27 березня у Дніпрі попрощалися із загиблим морським піхотинцем 37-річним Дмитром Польовим із 36-ї бригади ЗСУ. Загинув 20 березня в бою під селищем Водяним на Донеччині. Тіло бойовики не віддавали рідним п'ять діб.

— Ми щодня дзвонили, писали. Того дня він не відповідав ні на СМС, ні на дзвінки. Потім вони побачили пропущений і почали передзвонювати, — розповів брат загиблого.

— Я горжусь своим сыном. Просто пережить это очень тяжело. Я его воспитала настоящим героем. Осенью пошел служить. Просила: сыночка, не надо. Он сказал: мамочка, кто, если не я? — мати Любов Польова втирає сльози.

У бійця залишилася 14-річна донька.

25 березня під Авдіївкою на Донеччині від прямого влучання міни у бліндаж загинули троє військових 72-ї бригади. Це — солдати 19-річний Сергій Мосійчук та 22-річний Олексій Тимченко і старший сержант 40-річний Петро Козарук.

"Добрий, хороший, щирий і веселий хлопець із простої порядної української сім'ї", — написали на сторінці бригади у соц­мережі про Олексія Тимченка із села Стеблів Корсунь-Шевченківського району на Черкащині.

Петро Козарук був родом із села Турка Коломийського району на Івано-Франківщині. Із дружиною Ларисою служили в одній бригаді. Залишилися також мати та двоє дітей. Попрощалися з ним у селі Райгородок Бердичівського району на Житомирщині, де жив останні роки.

20-річний Сергій Мосійчук із міста Корець на Рівненщині служив у війську з січня 2016-го. Залишилися батьки.

Харків'янин 26-річний Микола Білоцерківець на позивний "Тихий" помер 26 березня від опіків, несумісних із життям. Отримав їх напередодні у бою. Служив у 25-му батальйоні територіальної оборони "Київська Русь".

27 березня поблизу Горлівки підірвалися на розтяжці 21-річні Владислав Писаренко й Максим Наріжний з батальйону спецпризначення "Донбас-Україна".

"Із перших днів на фронті — три роки. Два побратими. Запеклі бої. Контузії. Тиждень до демобілізації. Не судилося", — написали на сторінці батальйону в соцмережі.

Максим Наріжний із Сум був санітаром-стрілком. Донеччанин Владислав Писаренко на позивний "Растішка" — гранатометником. На окупованій території залишились його батьки. Був фанатом "Шахтаря" з 13 років. Вступив до полку "Азов" у квітні 2015-го. За рік перевівся у "Донбас-Україна".

— Сором'язливий та тихий, але бойовий хлопчина. Хотів змін, воювати за свою землю. Був родом із Донецька. Тому волів, щоб рідне місто якомога швидше повернулось під український прапор, — пригадує командир другої роти "Азова" на позивний "Скрипаль".

Із 20 по 29 березня в боях загинули 14 солдатів.

Зараз ви читаєте новину «"Я горжусь своим сыном. Просто пережить это очень тяжело"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути